Zamena cevi

Zamena dotrajalih cevi - Hitne vodoinstalaterske uslugeHitne intervencije na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži podrazumevaju i zamenu cevi u slučajevima prskanja ili lošeg stanja.

Smeđa ili obojena voda, česta curenja ili kapanja u zidovima, kroz plafone ili skupljanje vode u podrumskim prostorijama, znaci su lošeg stanja cevi za vodu ili kanalizaciju. Ponekad je curenje iz naprslih cevi veoma malo, ali lako može postati prava noćna mora. Veće prskanje cevi obično dovodi do poplava.

Curenje može prouzrokovati oštećenje vašeg doma i zbog toga je popravka curenja cevi, odnosno zamena cevi kritična. Neka od najčešćih curenja mogu se pojaviti oko kade i tuševa, odvoda, sudopera, mašina za pranje veša, mašina za pranje posuđa i toaleta. Neka curenja su očigledna, ali nažalost, mnoga se godinama ne otkrivaju, jer nisu vidljiva.

Kada otkrijete curenje vode u vašem domu zbog naprsle cevi, važno je zameniti cev što pre. Najbolji postupak je pozvati profesionalnog vodoinstalatera za hitne intervencije, koji će sanirati problem na kvalitetan način, zamenom cevi ili učvršćivanjem spojeva i zamenom ventila, što zavisi od samog problema.

Vlasnici često vrše privremene popravke kako bi vodovodne i kanalizacione instalacije bile u funkcionalnom stanju dok se urade trajne popravke. Ove privremene popravke omogućavaju kakvo-takvo funkcionisanje toaleta, sudopera i drugih instalacija vodovoda i kanalizacije, ali mora se znati da su ove privremene popravke upravo takve i nikada ne bi trebalo da budu zamena dugoročnim rešenjima.

Postoji mnogo faktora koji mogu doprineti curenju cevi pojedinačno ili u kombinaciji sa drugima.

Zamena vodovodnih i kanalizacionih cevi - Hitne usluge vodoinstalateraNeki od pokazatelja da je neophodna intervencija i zamena cevi su:

Korozija cevi može biti rezultat hemijske reakcije, kvaliteta vode ili starosti. Korozija može da utiče na sve aspekte bilo kog uređaja i korodirane cevi treba odmah zameniti. Rđa je najčešći oblik korozije i obično se nalazi u starijim pocinkovanim čeličnim cevima. Novije PVC ili bakarne cevi nisu osetljive na rđu, ali mnogi različiti delovi vodovodnih instalacija u vašem domu jesu.

Naprsnuća cevi su u savremenom vodovodu retke, ali ipak moguće. Naprsnuća na cevima se mogu pojaviti u većini bilo kakvih instalacija za vodovod i treba zameniti svaku cev koja ima i najmanju naprslinu.

Spojevi cevi u vašem sistemu vodovodne instalacije mogu degradirati i razvijati curenje tokom vremena. Najznačajniji znak loših spojeva cevi je smanjenje pritiska vode. Nažalost, spojevi cevi su obično skriveni iza zidova i temelja vašeg doma, pa probleme na njima nećete primetiti dok ne bude prekasno.

Ako sumnjate u curenje cevi, ali ne znate gde se nalazi, vodoinstalater za hitne intervencije može pomoći.

Pozovite na: 062 423 757 i profesionalni vodoinstalater će doći da izvrši kontrolu, pronađe i reši problem sa cevima za vodovod i kanalizaciju bilo gde da se one nalaze.

Specijalizovani smo za popravke curenja cevi i zamenu svih vrsta vodovodnih i kanalizacionih cevi.